Fångad av arbete

Fångad av arbete

Beskrivning av boken

Arbetsnarkomani. Vem drabbar det egentligen, och varför? Svaret ligger i balansen mellan livets olika avdelningar: familjen, arbetet och de egna behoven. När dessa hamnar i otakt påverkas människans välmående därefter. Men hur måste då balansen se ut? Det skiljer sig faktiskt beroende på var vi befinner oss i livet, men också beroende på om vi är män eller kvinnor. Den gemensamma nämnaren är att den som under en längre period låter arbetet gå före sina egna, och familjens, behov, riskerar att drabbas utav sjukdom. Personligheten förändras. Plötsligt är man arbetsnarkoman.

I "Fångad av arbete" skildrar psykoterapeuten Lena Nevander Friström, med hjälp av vardagliga exempel, hur ett arbetsberoende kan ta sig uttryck. Hon bidrar även med praktiska tips för hur man som beroende kan förändra sig själv och sin situation, genom ökad självinsikt, framtidstänk och en ordentlig handlingsplan.

Lena Nevander Friström (1954-2008) var en svensk författare och psykoterapeut. Hon samarbetade även med tidningen Leva! i vilken hon erbjöd coaching kring arbetslivet.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Fångad av arbete