Fantastiskt fenomenala kvinnor-böckerna

Fantastiskt fenomenala kvinnor-böckerna

Beskrivning av boken

Kate Pankhursts Fenomenala kvinnor – hela serien!

»Lärorikt och inspirerande för ung och gammal!« BTJ

Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen:

Här får du möta en rad fantastiskt fenomenala kvinnor som har levt spännande liv och satt stora avtryck i historien. En bok för stora och små att inspireras och ta lärdom av.

Följ med upp i luften tillsammans med upptäckaren och piloten Amelia Earhart, hälsa på hos konstnären Frida Kahlo och hennes färgstarka målningar, och kom ut på krigsfältet med sjuksköterskan Mary Seacole som räddade livet på ett stort antal människor.

Fantastiskt fenomenala kvinnor som skapade historia:

Här får du träffa ännu fler fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrat historien, i en bok för stora och små att inspireras och ta lärdom av. Läs om den afroamerikanska frihetskämpen Harriet Tubman, som rymde från sina slavägare och blev den första svarta kvinnan att pryda en amerikansk dollarsedel. Ta del av historien om Frankenstein, skapad av författaren Mary Shelley, och följ med på en oförglömlig resa tillsammans med många andra makalösa kvinnor.

Fantastiskt fenomenala kvinnor som uträttat underverk:

Här får vi möta kvinnor som alla varit framgångsrika i sina karriärer och satt stora avtryck i historien. Boken är fullspäckad med fantasifulla illustrationer och häpnadsväckande fakta om fenomenala kvinnor som den japanska bergsbestigaren Junko Tabei, luftballongspiloten Sophie Blanchard, kemisten Rosalind Franklin och den amerikanska matematikern Katherine Johnson.

KATE PANKHURST är en brittisk författare och illustratör, ättling till den engelska aktivisten Emmeline Pankhurst som gjorde en avgörande insats för kvinnors rösträtt i Storbritannien. Hennes succébok Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen översattes till femton språk och sålt i över hundratusen exemplar bara i England.

Vad andra tycker

Recensioner av Fantastiskt fenomenala kvinnor-böckerna

För få betyg just nu

För få betyg just nu