Fascism. En varning- Madeleine Albright

Betyg 4.4
11h 15min
bookCoverFor

Beskrivning

Fascism. En varning är en angelägen kampskrift för vår tid, skriven av USA:s första kvinnliga och mycket beundrade utrikesminister: Madeleine Albright.

1900-talet präglades av drabbningar mellan demokrati och fascism, en kamp som skapade ovisshet om frihetens överlevnad och som ledde till miljontals människors död. Det är därför lätt att tro att världen skulle förkasta alla arvtagare till Hitler och Mussolini.
I boken använder Madeleine Albright sina egna barndomsupplevelser från ett krigshärjat Europa och sin erfarenhet som framstående diplomat för att ifrågasätta det antagandet.

Det är tydligt att vi inte lärt av historien. Författaren visar hur fascismen inte bara levt vidare under hela 1900-talet, utan hur den idag utgör ett större hot mot fred och rättvisa än vid något annat tillfälle sedan andra världskrigets slut.
Fascism. En varning är en bok för vår tid som är relevant för alla tider. Albrights kampskrift är skriven med insikt. Den lär oss saker vi måste veta och ställer frågor som vi måste besvara för att vi ska kunna rädda oss själva från att upprepa historiens tragiska misstag.

Boken inleds med ett specialskrivet förord till de svenska läsarna.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Ole Andersson

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

11h 15min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-07-07

Förlag ljudbok:

Historiska Media

ISBN ljudbok:

9789177893752

© Historiska Media (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Fascism. En varning - Ljudbok

Intressant bok

Peter

Mycket viktigt budskap om frihet

Janne

Denna bok borde vara obligatorisk kurslitteratur på gymnasiet.

Jenny

Borde läsas i gymnasieskolan. En kraftig varning om åt vilket håll många länder inklusive Sverige är på väg.

Dick