Feya och Dex : skogsäventyret

Feya och Dex : skogsäventyret

Beskrivning av boken

Lugnet i byn bryts plötsligt när det en dag börjar brinna! Det är upp till mekanikern Feya och hennes bästa vän Dex att lösa situationen, men vad de inte vet är att branden bara är början på deras äventyr. För att rädda barnen som är skyldiga till dådet måste de nämligen bege sig in i den farliga skogen.

Mike Daskalov är född 1989 i Sofia, Bulgarien. Det stora intresset för resor har tagit honom runt i världen. Att han nu bosatt sig i Trollhättan är ingen slump. Han har länge dragits upp mot norr och insåg tidigt att mycket av det han gillar kommer från Sverige, så som musiken, spelen, platserna och idéerna.

Mike jobbar till vardags med mobilspel och gamification som art director i Göteborg. Intresset för illustration kom tidigt och som barn lästes det mycket Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga på bulgariska. Han minns också särskilt ett gammalt exemplar av J.R.R Tolkiens Bilbo med illustrationer i.

Att rita och skapa är nu en stor del av livet, men det här är första gången han gjort det i bokform. I sitt skapande inspireras Mike av folklore med gamla myter och väsen, fantasi och annat utomvärldsligt.

Vad andra tycker

Recensioner av Feya och Dex : skogsäventyret