De giriga hundarnas natt

De giriga hundarnas natt

Beskrivning av boken

I Trästan händer inte mycket. Livet går sin gilla gång, invånarna arbetar på fälten och vakterna ser till att ingen lämnar området. För Filix som inte riktigt passar in går tiden långsamt. Han längtar hem till sin mamma, men har försonats med tanken på att han antagligen aldrig mer kommer att få se henne. Han är fast i byn, vare sig han vill eller inte.
Men så plötsligt händer något. Gruvrådet, som bestämmer i byn, behöver Filix hjälp: Han ska infiltrera nybyggarna, en grupp som bröt sig ut och försvann från Trästan för många år sen. Eftersom Filix bara har varit i skogen i några månader kommer ingen av nybyggarna att känna igen honom, han är perfekt för uppdraget! Men allt blir mycket svårare än vad Filix trott. Vad har hans bästa vän Saga Ormhassel för koppling till nybyggarna? Och är det verkligen så att det finns en förrädare i Trästan?

I förra boken om Filix Wood, Bara den svagaste överlever, fick vi följa Filix resa från storstan till den hemliga världen uppe i trädkronorna, där allt som räknas är fysisk styrka och mod.
De giriga hundarnas natt är den andra, spännande boken om Filix Wood och livet i den magiska skogsvärlden.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av De giriga hundarnas natt