I skuggornas våld

I skuggornas våld

Beskrivning av boken

Inget är som det ska i trästan. Det finns en oro i luften, Filix känner det i hela kroppen. Något skumt är på gång. Plötsligt har alla flitiga människor slutat arbeta, istället festar de hela dagarna, äter och dricker och tränar inför de kommande fortis-tävlingarna. Det verkar som om en hemlig sekt försöker ta över trästan inifrån och Filix misstänker att Nox är en av de inblandade.

En natt smiter Filix ut ur byn och på krokiga vägar tar han sig till stenstan, en mörk och obehaglig plats långt under jord där ingen har goda avsikter och allt handlar om makt och pengar. Snart får Filix klart för sig att han är den enda som kan sätta stopp för Nox planer och rädda trästan. Men hur? Och när det visar sig att det i stenstan finns en väg upp till ytan och den vanliga världen är ingenting längre självklart. Kanske är det här Filix enda chans att ta sig hem och få återse sin mamma?

Spänning från första till sista sidan i den tredje och avslutande delen om antihjälten Filix Wood och hans äventyr i den magiska världen, uppe bland trädkronorna.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av I skuggornas våld