Finna sig- Agnes Lidbeck

Betyg 3.5
4h 32min
125 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Annas självuppfattning förändras dramatiskt när hon blir mamma. Trots konflikterna med maken blir hon kvar med honom, men med tiden söker hon bekräftelse i en relation med en äldre man, Ivan. När han drabbas av en sjukdom faller det på Anna att vårda honom fram till hans död.

I alla dessa skeenden är hon klaustrofobiskt låst, styrd av en sträng disciplin, som i stunder ändå känns paradoxalt befriande.

Agnes Lidbecks debut är en resonerande undersökning av ständigt omdebatterade kvinnoroller.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

4h 32min

Sidor e-bok:

125

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-11-22

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113085296

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113075679

Vad andra tycker

Recensioner av Finna sig - E-bok, Ljudbok

Alltid lika bra!

Sandra

Oj det här var en bra bok. Väldigt intressant och fångande. Hon skriver på ett helt speciellt sätt. Det är som en instruktionsbok för hur man är kvinna, blandat med vad hon gör, tänker, och INTE tänker. Det skapar en slags distans och väldigt speciell känsla. Superbra. Författaren själv gör uppläsningen och jag är kluven. Ibland tycker jag det är väldigt bra och ibland stör jag ihjäl mig på att. Hon. Läser. Som. Att. Det. Var. Punkt. Mellan. Varje. Ord.

Lisa

Mästerlig och hemsk! Men också ganska dra-ned-brallorna-på-pstriarkatet-humoristisk!

Virve

Romanen är en provocerande sakligt poserande beskrivningen av vår tid. Ärlig och träffsäker . Obehaglig och berörande om vi orkar med denna beskrivning av vår samtid där en självupptagen medelklass satt agendan för hur livet bör levas. Där även existensiella frågor kring barn och livets slutskede förvandlats till tillrättaläggande gestaltning. Genialt och brutalt!! Och med träffsäker feministiskt perspektiv kring vad normen om ”riktiga kvinnor” gör med vår mänsklighet.

Birgitta