Finns inte på kartan

- Carin Hjulström

Betyg 4
9h 22min
316 Sidor
Frida Fors
bookCoverFor

Beskrivning

Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.

Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.

När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.

Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

9h 22min

Sidor e-bok:

316

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-06-03

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176510780

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789143502299

© Bokförlaget Forum (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Finns inte på kartan - E-bok, Ljudbok

Mycket underhållande och mysig något att ha i vardagen

Dan

Mysig

Inger

Fin och mysig. Ska lyssna på nästa nu direkt

Christine

En feelgood upplevelse 😍

Susanne