Flickan i brevet

- Emily Gunnis

Betyg 4
10h 15min
342 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Älskad bästsäljare baserad på de verkliga händelserna som chockade England och Irland!

1956: När Ivy Jenkins blir gravid skickas hon bort av familjen till St Margaret’s, ett hem för ogifta mödrar. Men när barnet väl föds adopteras det omedelbart bort – mot Ivys vilja. Och Ivy kommer aldrig lämna St Margaret’s.

Nutid: Samantha Harper är journalisten som desperat söker efter ett scoop. När hon snubblar över ett gammalt brev från en flicka som satt instängd på St Margaret’s fastnar hon direkt. För det som står i brevet är förfärande hemskt. Men om Samantha ska kunna berätta denna historia måste hon vara snabb. För St Margaret’s, med alla sina hemligheter, ska rivas om bara några dagar …

Flickan i brevet är en gripande roman med historiska inslag som dessutom är sanna. Boken skildrar den katolska kyrkans ”Magdalenatvätterier” – där unga kvinnor under slavliknande tillstånd hölls fångna och undan samhällets blickar. När dessa historier nystades upp för ett antal år sedan var chocken stor i England och Irland. Flickan i brevet är Emily Gunnis debutroman. Den har sålt i över 350 000 ex i England och översatts till fjorton språk.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

10h 15min

Sidor e-bok:

342

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-02-11

Förlag ljudbok:

Printz publishing

ISBN ljudbok:

9789177712589

Förlag e-bok:

Printz publishing

ISBN e-bok:

9789177712657

Vad andra tycker

Recensioner av Flickan i brevet - E-bok, Ljudbok

Intressant, skrämmande och tankeväckande ämne. Dock tycker jag författaren har dålig koll på logistiska detaljer i sitt skrivande. Gunilla Leining är som vanligt en plåga att lyssna på när hon " dramatiserar".

Majvor

Mkt fängslande och upprörande berättelse. Det var ju inte bara på denna plats detta hände på 50-talet då det var mkt skämmigt och ansvarslöst att bli med barn. Då som nu klarar sig männen 😥😥 och religionens elaka företrädare gömmer sig bakom "böckerna". Lärorikt att läsa!!

Ingalill

Mycket bra spännande svårt att sluta lyssna.

Gabriella

Bra, men väldigt hoppig bland då-tid och nu-tid

Lotta