Flickan med en lapp om halsen – Historien om ett finskt krigsbarn

- Maria Bouroncle

Betyg 4.4
6h 26min
215 Sidor
Vesene
bookCoverFor

Beskrivning

Tolvåriga Hilja och hennes lillebror Antti har tvingats lämna allt och alla bakom sig. De är bara två utav alla de finska barn som skickats till Sverige för ett liv bortom kriget. Ett liv utan mamma, pappa och syskonen. Efter tre dagars resa och två veckors karantän når de så småningom den lilla byn Vesene i Västergötland. Här måste de skiljas åt, fastän Hilja lovat att alltid se efter sin lillebror. Trots detta lär hon sig snabbt att uppskatta sin nya tillvaro, på gården hos tant Maria och den tystlåtne Artur. Men vad hon inte vet är att familjen bär på en mörk hemlighet...

FLICKAN MED EN LAPP OM HALSEN är en verklighetsbaserad roman och en fristående fortsättning på boken DET KOM FÖR MIG I EN HAST - HISTORIEN OM BARNAMÖRDERSKAN INGEBORG ANDERSSON.

Sagt om DET KOM FÖR MIG I EN HAST - HISTORIEN OM BARNAMÖRDERSKAN INGEBORG ANDERSSON:

"Har sytt ihop två mattor till en jättestor och lyssnat på Det kom för mig i en hast och gråtit och tänt ljus, och gråtit lite mer. Läs den. Eller lyssna, och sy mattor samtidigt."
Hanna Hellquist, journalist och författare

"Maria Bouroncle takes us deep into a story of real-life murder to show us the humanity – even love – behind the crime. A riveting read – haunting, atmospheric, and ultimately, heart-breaking."
Bästsäljande indisk-amerikanske författaren Manil Suri

MARIA BOURONCLE, född 1965 i Göteborg, är efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete i Helsingfors, Köpenhamn och Washington DC tillbaka i sin hemstad som författare på heltid. DET KOM FÖR MIG I EN HAST - HISTORIEN OM BARNAMÖRDERSKAN INGEBORG ANDERSSON var hennes debut och har översatts till flera språk samt ligger till grund för en prisvinnande filmatisering.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Serie:

Del:

2

Tid ljudbok:

6h 26min

Sidor e-bok:

215

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-02-28

Förlag ljudbok:

Saga Egmont

ISBN ljudbok:

9788728200568

Förlag e-bok:

Saga Egmont

ISBN e-bok:

9788728200551

Vad andra tycker

Recensioner av Flickan med en lapp om halsen – Historien om ett finskt krigsbarn - Ljudbok, E-bok

Intressant och gripande historia.

Maria

Mycket bra bok

Lisa

Tragik och glädje

Blev intresserad av boken pga att min mamma kom till Sverige som barnsköterska till de finska barnen. Hon hamnade först i Limmared på ett barnhem därefter utanför Halmstad. Hon mötte kärleken i Sverige och blev kvar. Kanske var hon en av lottorna som nämndes i boken? Lyssnade först på ”Barnamörderskan”, en så tragisk men ändå varm berättelse. Båda berättelserna är välskrivna och gripande. Tack för fina lyssnartimmar. 🤗 💖

Torgerd

Krigsbarn

Jag är mycket intresserad av finska krigsbarns upplevelser i Sverige i och med att min pappa var krigsbarn mellan tio och tolv år gammal. Så tack för den här boken.

Anja