Flickan under jorden

- Elly Griffiths

Betyg 4
8h 47min
247 Sidor
Ruth Galloway
bookCoverFor

Beskrivning

I sumpmarken utanför King's Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.Elly Griffiths debut som kriminalförfattare är en spännande berättelse med huvudpersoner som stannar hos läsaren långt efter sista sidans slut. Flickan under jorden publicerades första gången 2009 och är den första boken i serien om den färgstarka Ruth Galloway.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Carla Wiberg

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

8h 47min

Sidor e-bok:

247

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789176130384

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137148335

© 2014 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Flickan under jorden - E-bok, Ljudbok

Mycket bra story, ingredienser som spänning mystik och kärlek. Uppläsaren mycket proffsig och behaglig att lyssna på. Nu väntar del 2.

Gunilla

Mycket bra bok

rasmus

Ovanligt med arkeolog som huvudperson i en kriminalroman. Tycker om att mycket fokus ligger på personerna å inte på brottet.

Lotta

Jag fångades inte riktigt. Många namn o karaktär att minnas o hålla koll på. Ska inte ge upp har hört allt för mycket bra om den här serien. Tror det blir bättre.

Sofi