Flyga drake

Betyg 4.5
14h 11min
367 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han. När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig. Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.En underbar bok ... Det här är en av de oförglömliga historier som stannar kvar hos en i flera år. Alla livets och litteraturens stora teman utgör stomme i denna fantastiska roman: kärlek, heder, skuld, fruktan, försoning ... Det är så starkt att allt jag läser under en period efteråt känns tråkigt. Isabell AllendeÖvers: Johan Nilsson

Författare:

Översättare:

Johan Nilsson

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

14h 11min

Sidor e-bok:

367

Språk:

Svenska

Utgiven:

2013-06-03

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173487450

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789146225492

Vad andra tycker

Recensioner av Flyga drake -
Ljudbok, E-bok

Uppläsningen var bra och behagligt, det var dock ganska irriterande att han uttalade de persiska orden så dåligt att det inte gick att förstå. Kunde utesluta att uttala dem eller att lära sig uttalet!

Pouuneh

Fantastisk skildring som jag läste redan för 10 år sedan och som jag nu har lyssnat på. Henriksson ger nyanser i sin uppläsning som gör att upplevelsen känns ännu starkare.

Yvonne

Mycket gripande bok. Jag har älskat Krister Henriksson som uppläsare ända sedan jag var liten och lyssnade på Harry Potter.

Tove

♥️

Sibel