Food retreat

Food retreat

Beskrivning av boken

Det här är en bok som handlar om motsatsen till slentrianmässiga måltider. Här är maten bränslet till ett aktivt och energiskt liv, istället för bara ett nödvändigt ont. Mat där alla komponenter – färger, råvaror och tillagningstekniker – tillsammans rustar dig för livet.

Smarta gröna recept baserade på näringstäta, vitaminpackade grönsaker och örter, ibland med tillägg av fisk och skaldjur. Smakerna spänner från krispiga klorofyllbomber och jordiga rotsakstoner till sting från asiatisk citrussyra och kryddiga inläggningar.

I boken finns avdelningar med matiga bowls, sashimi, varma och kalla buljonger, geniala snacks och smoothies, och sötsaker som klarar sig alldeles utmärkt utan onödigt socker. Fridas matfilosofi gör varje råvara rättvisa och lämnar öppet för att lätt byta ut ingredienser mot vad du har hemma. Med enkla tekniker och självklara tricks visar hon hur du kan lyfta din vardagsmatlagning till en ny nivå.

Frida Ronge är kulinariskt ansvarig på Tak i Stockholm och började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sedan. Hon var med som köksmästare och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRå på Clarion Hotel Post i Göteborg, som från början var tänkt som en pop up-restaurang med rå fisk, men som efter strålande recensioner blev en fast restaurang och samma år utsedd till en av de 13 bästa restaurangerna i Sverige. 2015 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och fick 2014 Karin Franssons mentorspris. Frida har tidigare skrivit boken Rå som Sushi.

Författare.Frida Ronge

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Food retreat