Förlist
    
Dela boken    

Drabbande om livet, döden och kärleken


Efter sin uppmärksammade debut Dubbelexponering återkommer Suzanna Dilber med en dramatisk relationsroman om en kvinna som gör det mest förbjudna.
När Carolines älskade man Adam drabbas av cancer slås hennes tillvaro i spillror. Det känns som om livet har nötts ner till något hon inte längre kan hantera, hon måste lämna allt och får låna en stuga i nordnorska Lofoten av sin väninna. Den ende som vet om att hon kommer är väninnans bror Audun, en man som försöker hitta ett nytt sätt att kunna fortsätta leva i en karg avfolkningsbygd där naturen är lika vacker som den är oberäknelig.
Caroline kämpar för att hålla känslor och tankar på sin cancerdrabbade man ifrån sig, men i den obarmhärtiga miljön konfronteras hon med Audun och andra människor, fjällen och havet. Allt tvingar henne att se sig själv, livet och kärleken i ett annat ljus. När hon hör talas om en drunkningsolycka som skedde i Lofoten 1920 påverkar det henne starkt.
Kan man lova att sitta kvar i en sjunkande båt för kärlekens skull? Går det att börja om på nya platser och få vara någon annan? Och i så fall, hur långt bort måste man fly för att inte möta sig själv när man kommer fram?


"Jag dras med i berättelsen om Caroline som flyr Stockholm och gömmer sig i en hytte i Nordnorge för att komma undan sitt liv och sina demoner.  ... Under tiden i Nordnorge avtäcker Suzanna Dilber sakta men säkert lager på lager av Carolines existentiella bagage, samtidigt som hon med fin hand beskriver vardagen för några av de människor Caroline möter under sin självpåtagna exil. ... Hon har den där förmågan att skriva fram bilder som stannar kvar, som berör."
Göteborgs-Posten

"Boken tar upp stora, svåra och viktiga frågor. Författaren briljerar också i sina fina naturskildringar ..."
Damernas värld

"Landskapet är våldsamt och det är som om någon hällt ut en skål mjölk som sedan frusit i vita trådiga bäckar. Bergen är så kantiga att man får känslan att de skär av vinden så att den sjunger i himlen. Dilber skriver fram ett overkligt vackert landskap med norrsken och iskyla. Och visst lockar det och känns som ren lyx."
Amelia


Visa mer