Förortssnuten

Betyg 4.2
11h 54min
375 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Hanif Azizi växer upp på en militärbas i Iraks öken. Hans föräldrar är krigare för den iranska rebellrörelsen Folkets Mujahedin och kampen mot Khomeini genomsyrar hela tillvaron. Efter att pappan dödats i kriget tar nioårige Hanif sin lillebror i handen och påbörjar en flykt som så småningom tar honom till Sverige. Han har svårt att finna sig tillrätta i det nya landet och i tonåren får han kontakt med den terroriststämplade rebellrörelsen på nytt. Lockad av gemenskap och en möjlig återförening med sin mamma åker han till Irak för att bli en krigare i Folkets Mujahedin.

Berättelsen kunde ha slutat här, men något händer som får livet att vända om. Istället återvänder Hanif till Sverige – och utbildar sig till polis.

Han söker en tjänst i Rinkeby, och får snart vara med om saker han aldrig trodde skulle kunna ske i Sverige.

Förortssnuten är en verklighetsbaserad berättelse om flykt, utanförskap, radikalisering och livet i svenska utanförskapsområden. Det är en historia om vänskap, sammanhållning och om en poliskår som ställs inför en brutalitet den inte kan hantera.

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

11h 54min

Sidor e-bok:

375

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-04-09

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100189020

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100184612

Vad andra tycker

Recensioner av Förortssnuten -
E-bok, Ljudbok

Riktigt intressant bok! Spännande! Men är du språkpolis kan det vara jobbigt att lyssna, inget illa menat gentemot författaren, men det kliade i svensklärar fingrarna ganska ofta! 🥹🙏

Jessica

Intressant!

farhad

Beskrivande bok om verkligheten för många ej normativa. Det är så tydligt att kraven på assimilering i samhället är till syfte att normalisera rasism och vithet som kvot snarare än kompetens. Denna boken är ur polisens perspektiv och ser fram emot berättelser hur samhällets exkludering har skapat misären, t.ex. DO, hets och den snäva normativa skolan. Valmöjligheter ges till denne som är priviligerad, whitewashad och som har nästan hjärntvättats att svenskhet är bäst och på så sätt skapat självhatet. Jämförelsen med koloniala israeliska militär säger väl ganska mycket om svensk polis.

Zo

Bra

Niklas