Förrädare- Manda Scott

549 Sidor
bookCoverFor

Kommande bok

Ljudbok: 2022-08-29

Beskrivning

»Suverän läsning.« Skånska Dagbladet

»Suverän blandning av historisk roman & thriller.« The Sunday Times

En äldre kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike. Alla tecken som skulle ha kunnat avslöja hennes identitet har skickligt eliminerats, men dödsmetoden är mycket specifik: Hon har avrättats på samma sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under andra världskriget.
Spåren efter mördaren leder kriminalinspektör Inès Picaut tillbaka till fyrtiotalets Frankrike där män och kvinnor i motståndsrörelsen organiserade sig mot den nazistiska ockupationsmakten i en desperat kamp för överlevnad.

För att komma vidare med utredningen måste Picaut ta reda på vad som hänt i det förflutna. Ett nätverk av spioner börjar framträda, tillsammans med en intrig som sträcker sig tillbaka till mordoffrets ungdom: En tid när oheliga allianser ingicks mellan ockuperade och ockupanter, då avtal upprättades och löften bröts.

Det förflutna har varit begravt i decennier och det finns de vars framtid är beroende av att det fortsätter vara så. Och som är beredda att döda för att bevara sina hemligheter.

I översättning av Kjell Waltman.

MANDA SCOTT är en skotsk författare och journalist som skriver för The Independent, Guardian, Daily Telegraph och Times. Hennes böcker har blivit nominerade till bland annat Women’s Prize for Fiction och Edgar Award. Förrädare är en fristående thriller som bland annat nominerades till Svenska Deckarademins pris för Årets bästa översatta kriminalroman.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Kjell Waltman
Format:
E-bok, Ljudbok
Sidor e-bok:
549
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-08-26
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789178939510
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789177818984

© Modernista (Ljudbok)

© Modernista (E-bok)