Först när givaren är död

- Anna Jansson

Betyg 4.1
10h 42min
323 Sidor
Maria Wern
bookCoverFor

Summering av boken

Anna Janssons tionde bok i serien om Maria Wern är något av en svensk Da Vinci kod. Vetenskap är bara preliminära antaganden i väntan på nya rön. Sant eller falskt, det får eftervärlden bedöma ...

Beslutsamt gör Frida Norrby ett veck på sin yllekjol och samlar ihop barnets kvarlevor i tyget. Hon stryker över huvudskålen. "Du lilla, du lilla ... vad gjorde de med dig?" Tyst! Är det någon där? Hon blir stående med spaden i ena handen och lyssnar. Om han följer efter henne nu är det inte längre behagligt. "Helge är det du?" Nej, de steg hon hörde nyss var kortare och lättare. En levande människas steg.
Somliga anser att hon blivit förvirrad och paranoid efter makens död och kanske är det sant. Natt efter natt ger sig Frida ut för att gräva enligt de kartor hon funnit i bankfacket. Hon visste inte ens att Helge ägde ett bankfack i stan. När Frida varit borta har någon sökt igenom hans skrivbordslådor och lämnat ytterdörren öppen. Med stigande förvissning inser hon att de kartor hon fått i sin hand kan skriva om Sveriges historia. Bara man finner den heliga griften.
Försommaren står i sin skiraste grönska runt ruinen av det gamla Cistercienserklostret och Kungsgården. Polisen utreder en mordbrand vid Roma kyrka. När kriminalinspektör Maria Wern är på akvarellkurs får hon veta att distriktssköterskan, Ingrid Bogren, har varit försvunnen sen ett dygn tillbaka. Sköterskan var den sista som såg Frida Norrby innan branden.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

10

Tid ljudbok:

10h 42min

Sidor e-bok:

323

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-06-13

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113025087

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113025988

Vad andra tycker

Recensioner av Först när givaren är död - Ljudbok, E-bok

Ok

Kent

Gillar hennes sätt att läsa boken, får den trovärdig. Skön att lyssna på.

Amii

Spännande och rolig

Linda

alltid lika bra

Anette