Fotbollsfamiljen- Lennart Ekdal

Betyg 3.9
8h 43min
229 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Är livet som fotbollsproffs verkligen lika attraktivt som många tror? Hur gestaltar sig proffsdrömmen i en konkret vardag? Hur hanterar man den groteskt svartvita tillvaron där vinster är det enda som räknas?

"Fotbollsfamiljen" kan vara ett globalt samlingsbegrepp för alla som på något sätt berörs av fotboll, det vill säga några miljarder människor. Men fotbollsfamiljen är också vi, familjen Ekdal: pappa Lennart, mamma Malin och sönerna Joel, Albin och Hjalmar.

Här bjuder Albin och Hjalmar på sina historier om vägen mot proffstillvaron och deras syn på livet när man har världens mest eftertraktade yrke. Boken ger nya insikter och en hel del ”åh fan”- upplevelser, vare sig du är förälder eller en ung talang som drömmer om världens mest eftertraktade jobb.

Min egen obstinata, kritiska läggning leder förstås också till ett stort antal andra frågor som rör proffslivet. Varför är fotbollen så hopplöst konservativ, efterbliven och underutvecklad? Varför undviker man konsekvent alla reformer som skulle göra spelet mer njutbart? Varför är moralen hos spelarna så låg? Varför är regelboken så tandlös? Och varför tjänar proffsen så groteskt mycket pengar?

Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
8h 43min
Sidor e-bok:
229
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-10-25
Förlag ljudbok:
Mondial
ISBN ljudbok:
9789180022675
Förlag e-bok:
Mondial
ISBN e-bok:
9789180022422

Vad andra tycker

Recensioner av Fotbollsfamiljen - E-bok, Ljudbok

Underbar dokumentär, bra frågor, intressant

Stig