Freckles

Freckles

Beskrivning av boken

Med sitt röda hår och fräknar sticker pojken ut när han vandrar omkring i Chicago. Han ser ut som en luffare, barnhemmet han arbetar på har inte råd med bättre kläder. Pojken, som kallar sig själv Freckles, börjar söka arbete för att kunna tjäna till sitt eget uppehälle. Efter många avslag hittar han tillslut en tjänst. Trots att han är ung, spinkig och saknar en hand, så får han arbete på ett timmerföretag långt utanför staden. Hans nya uppgift är att två gånger per dag vandra runt träodlingen för att se till att ingen stjäl företagets egendom

Freckles är först rädd för naturen, efter att bara ha bott i Chicagos stadskärna har han aldrig sett vilda djur och växter. Men snart vänjer han sig vid sin nya omgivning, och börjar odla egna ovanliga växter i ett speciellt hörn av träodlingen. Men snart hotas hans paradis, och träföretaget, av förstörelse. Olika ligor försöker stjäla de värdefulla träden, och Freckles hamnar snart i slagsmål med tjuvarna, med risk för sitt eget liv. Ska han lyckas rädda trädodlingen, och det paradis han skapat åt sig själv där?

Gene Stratton-Porter (1863-1924) var en amerikansk författare och fotograf. Hon skrev för flera nationella tidningar i USA, och många av hennes romaner blev bästsäljare.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Freckles