Fyren mellan haven

- M. L. Stedman

Betyg 4.2
13h
368 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

En berättelse om rätt och fel, och hur det ibland inte går att skilja dem åt.

Efter fyra uppslitande år vid första världskrigets västfront återvänder Tom Sherbourne till Australien och tar anställning som fyrvaktare på Janus Rock, en ensligt belägen ö nästan en halv dagsresa från kusten. Omgiven av havets tomma vidder och med sin unga hustru Isabel som enda sällskap, hoppas Tom finna ro för sin sargade själ.

En aprilmorgon några år senare spolas en båt upp på stranden och i den vinddrivna farkosten finner fyrvaktarparet en död man och ett levande spädbarn. Tom vill först låta underrätta myndigheterna, men Isabel, som genomlidit tre missfall, ser barnet som svaret på alla hennes böner, som en gåva direkt från Gud. Mot bättre vetande beslutar de sig för att behålla den lilla flickan och låta världen tro att hon är deras dotter. Det är först två år senare, när de återvänder till fastlandet, som paret inser att den händelse som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annan människas liv i spillror.

M. L. Stedmans hyllade roman är en hjärtskärande berättelse om längtan och saknad, och om hur livets omöjliga vägval tvingar ut människan i ett landskap där gränsen mellan rätt och fel inte längre är uppenbar.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
13h
Sidor e-bok:
368
Språk:
Svenska
Utgiven:
2014-03-31
Förlag ljudbok:
Massolit Förlag
ISBN ljudbok:
9789187135767
Förlag e-bok:
Massolit Förlag
ISBN e-bok:
9789187135736

© Massolit Förlag (Ljudbok)

© Massolit Förlag (E-bok)