Game of thrones - Svärdets makt- George R.R. Martin

Betyg 4.6
47h 32min
1622 Sidor
Sagan om is och eld
bookCoverFor

Beskrivning

Äventyr och hjältedåd, vänskap, kärlek och förräderi i en magisk medeltida värld.

De sju konungarikena är en värld präglad av vild skönhet och mäktig magi. Men också av förräderi, girighet och ärelystnad, där ädlingar och ofrälse, hjältar och skurkar, fria och slavar kämpar för att överleva och finna sitt öde. Striderna om järntronen är våldsamma och grymma och kriget fortsätter med oförminskad styrka. Nya allianser bildas och gamla upplöses. Vänner blir fiender och rivaler sluter fred. Intriger och ränkspel men också vänskap och kärlek, mod och offervilja underblåser maktkampen. Joffrey av huset Lannister sitter på järntronen i Kungshamn, en ung och bortskämd pojke som regerar över de sju konungarikena med hjälp av sin ärelystna moder. Hans bittraste rival, lord Stannis, är besegrad. Men Robb Stark, som nu har hela Norden under sig, vinner hela tiden nya framgångar i kriget och spelar ett högt spel i kampen mot Joffrey och huset Lannister. Under tiden färdas Daenerys stormfödd fram över det blodbesudlade och öde landskapet i östern, en drottning i exil med de tre sista drakarna i världen i sin vård. Målmedvetet samlar hon ihop sina styrkor för att inta Kungshamn och en dag bestiga järntronen för gott. I en svunnen tid inträffade en våldsam klimatförändring. Somrarna varar i decennier men följs av vintrar långa som en livstid. Längst upp i Norden ligger muren av is, ständigt bevakad av brödraskapet som vigt sitt liv åt uppgiften att skydda de sju konungarikena mot den eviga kölden och okända faror. Långt bortom muren lever rövarna, isolerade från människorna och efter sina egna lagar. Tillsammans med en hord mytiska varelser, vålnader och gengångare, vandrar de nu över Frosttändernas gudsförgätna fjällvidder och vidare söderut.

Vem kan sia om framtiden när is möter eld?

George R. R. Martin föddes 1948 och redan som barn skrev han historier om monster som han sålde för en liten slant till sina kamrater. Efter att ha tagit flera universitetsexamina i journalistik arbetade han som collegelärare, men är sedan 1979 författare på heltid och har förutom sina böcker skrivit manus till filmer och tv-serier. Han är en inbiten schackspelare och samlar på tennsoldater, speciellt medeltida riddare. Han bor numera i Santa Fe i New Mexico, USA.

Svärdets makt är den tredje boken i Sagan om is och eld och fortsättning på Kampen om järntronen och Kungarnas krig.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Louise Thulin
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

3

Tid ljudbok:
47h 32min
Sidor e-bok:
1622
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2014-08-15
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789173488358
Förlag e-bok:
Bokförlaget Forum
ISBN e-bok:
9789137139647

Vad andra tycker

Recensioner av Game of thrones - Svärdets makt - Ljudbok, E-bok

Awwsome

Emelie

😍👌

Helene

Bara det bästa

Matias

Rekommenderas

Ibland blir det för mycket detaljer och författaren frossar i långa beskrivningar av slag, bankett och miljöer men historien och karakterna gör att man mer en gärna tolererar dessa utsvävningar.

Paul

Pawel Uddholm

Jag tyckte att den här ljudboken var väldigt spännande Mycket Äventyrlig Och det är bra att kunna ha väldigt mycket fantasi Och jag hoppas att andra lyssnar på boken Eller läser boken Jag tyckte att det var jättebra och spännande Så jag hoppas att andra gör samma sak lyssna på ljudboken eller läser ljudboken Jag tyckte att det var extremt spännande Så att ja Lycka till då som läser eller lyssnar på boken Man måste kunna leva in i fantasin

pawel