Gästen- Ulla Trenter

Betyg 3.2
7h 13min
188 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Ulla Trenters klassiska Harry Friberg-deckare!

På Grand Hotell i Stockholm bor en rödhårig flicka. Hur hon hamnat där vet hon inte, och hon minns inte heller sitt namn. På hotellet bor även Harry Friberg och hans nyblivna fru Astrid. De ska tillbringa några nätter där efter en dramatisk vigsel som slutade med att deras bröllopsvittne, Sylvester, blev skjuten. Men det dröjer inte länge innan smekmånadens frid bryts och en man hittas död – mördad – inne på sitt rum.

Den avlidnes kyliga hustru dyker upp på hotellet, men verkar inte ha för avsikt att hjälpa till med utredningen. Dessutom ringer Astrids kusin Gustav upp från Göteborg och lägger sig i fallet, som han tänkt omvandla till en deckare. Men har han i själva verket andra motiv?

Ulla Trenters Gästen utspelar sig i Grand Hotells atmosfäriska miljöer, där två rafflande kriminalgåtor korsar varandras vägar.

ULLA TRENTER [1936-2019] var en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla Trenter var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
7h 13min
Sidor e-bok:
188
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-09-19
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789180236508
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789180235839
0