Gott nytt år

Gott nytt år

Beskrivning av boken

DET ÄR NYTT ÅR, men pandemin fortsätter. Vincent åker på nyårsdagen ut till Strandön med matsäck för att vandra runt där själv, som så många gånger. Han har minnen med sig från barndomen då familjen var på ön. Under hösten tog han ledigt från arbetet på Återvinningscentralen i Ljungskile och åkte ner till Aten för att leta efter sin halvbror Kristian. Hans andra halvbror Karl undrar också vart Kristian tagit vägen.
De tre bröderna har varandra, deras föräldrar är döda sedan några år. Vincent är vardagsfilosofen som lyckas hålla sig nykter, där är hans AA-möten ett nödvändigt stöd. Karls sambo vill separera, de försökte i alla fall leva tillsammans igen efter att ha varit tillsammans som unga under Rädda Kynnefjälls-aktionen. Var är Kristian? De vet att han är en rastlös själ och behöver resa till avlägsna platser för att hitta ett lugn. Men nu saknar han istället Kvinnan på ön.

GOTT NYTT ÅR utspelar sig i Bohuslän, samtidigt som det finns utblickar till både Grekland, Kina och Indonesien. Kvinnorna som finns i de tre brödernas närhet lockar fram männens olikheter. Romanen är en fristående fortsättning på Vakten på Kynnefjäll och Det sjunde året.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Gott nytt år

För få betyg just nu

För få betyg just nu