Gravliden 1

Gravliden 1

Beskrivning av boken

Linda bor i den lilla byn Granliden belägen i det norrländska inlandet. I Granliden är sensationerna få och dagarna sig lika. Där är så trist att lokalbefolkningen döpt om byn till Gravliden. Linda jobbar på ICA, hennes vänskapskrets är få till antalet och hennes pojkvän är en osäker typ som blir svartsjuk för minsta lilla. På årsdagen efter pappans bortgång går Linda upp på berget med översikt över byn, platsen där pappan dog, som en minnesceremoni. Hon försöker greppa vad som låg bakom pappans bortgång. Uppe på berget märker Linda av den ena saken underligare än den andra och, steg för steg, förstår hon att byns öde avgörs i kampen mellan okända och ogreppbara krafter ...

Gravliden är första delen i en fantasyroman uppdelad i fyra avsnitt.

Gravliden är en fantasyserie i fyra delar om de mörka krafter som gör upp om den lilla byn i norrländska inlandet, Granliden, där det är så tråkigt att byborna säger Gravliden.

KG Johansson är en prisbelönt svensk författare. Han är flerfaldig vinnare av Spektakulärt pris för årets bästa science fiction roman. Förutom att skriva för både ungdomar och vuxna har han varit Sveriges första professor i rockmusik.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Gravliden 1