Gravskriften (och andra noveller)- Selma Lagerlöf

Betyg 3.3
3h 17min
Svenska Ljud Classica
bookCoverFor

Beskrivning

"Nuförtiden lägger visst ingen enda människa märke till det lilla korset, som står i ena hörnet av Svartsjö kyrkogård. Nuförtiden går allt kyrkfolket förbi det utan att ge det en blick. Och det är ju inte underligt, att ingen märker det. Det är så lågt, att klöver och blåklockor stå det upp till armarna och timotejen växer över det. Icke heller bryr sig någon om att läsa inskriften, som står där. De vita bokstäverna äro nästan alldeles bortregnade numera, och det tyckes aldrig falla någon in att söka stava ihop dem till ord ..."

"Gravskriften (och andra noveller)" är en samling noveller av Selma Lagerlöf som karaktäriseras av författarens fantasifulla och lekfulla skrivsätt.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen "Gösta Berlings saga" 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och var också den första kvinnan som valdes in i Svenska Akademien, 1914.
Författare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
3h 17min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-08-07
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9789186023522