Green River-mördaren

Green River-mördaren

Beskrivning av boken

Familjemannen Gary Ridgway dödade i 20 år. Hur kunde Green River-mördaren leva ett dubbelliv så länge?
Gary Leon Ridgway hade det inte lätt som barn och när han växte upp hatade han sin mamma, han hatade henne så mycket att han ville döda henne. Ridgway hade en rubbad inställning till sociala spelregler. Enligt hans uppfattning var män bra, kvinnor dåliga och han borde alltid få ha sex utefter sina egna kriterier. Han föddes i Salt Lake City 1949 och var under sin uppväxt en populär och stilig kille som kom att bli en populär man. Ofta hittade man honom på närmaste diskotek, han var social och utåtriktad. Det ingen visste var att han hade börjat syssla med mindre charmiga saker, som att starta bränder, knivskära en kille och strypa en katt.
Gary Ridgway, Green River-mördaren, kan ha mördat upp till 70 kvinnor. Vem var han egentligen? Hur blev han som han blev och hur gick det till när han till slut åkte fast?

TIDERNAS VÄRSTA SERIEMÖRDARE är en serie om uppmärksammade seriemördare och brotten de begått som både fängslat och förfärat omvärlden. I kortare artiklar och reportage följer vi världens mest omskrivna seriemördare.

Ursprungligen publicerad av Orage.

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Green River-mördaren