Hamnet- Maggie O'Farrell

Betyg 4.1
359 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Vinnare av det prestigefulla Women's Prize for Fiction!

Enastående roman om familj, förlust och historien bakom Hamlet.

I 1500-talets England förälskar sig en fattig latinlärare i den excentriska Agnes. Hon vandrar runt på familjeägorna med en falk på axeln och är lika fruktad som eftertraktad för sina kunskaper om läkeväxter. Mötet leder till äktenskap, de flyttar till Stratford och får tre barn: dottern Susanna och tvillingarna Hamnet och Judith.

Agnes går in i rollen som omsorgsfull mor och fru, samtidigt som hennes mans författar­karriär börjar ta fart och pesten härjar runt om i landet.

När hans tvillingsyster blir svårt sjuk är det den elvaåriga Hamnet som ger sig ut för att hämta hjälp. Men tragiskt nog är det istället han själv som dör. Fyra år senare skriver hans far tragedin Hamlet.

Hamnet är en hypnotisk bladvändare om de händelser som inspirerade William Shakespeares mästerverk Hamlet. Det är ett rörande porträtt av ett äktenskap och det starka bandet mellan tvillingsyskon, och en förkrossande gestaltning av en familj härjad av sorg och förlust.

"Den här hudlösa, smärtsamma romanen är Maggie O'Farrells bästa hittills, och en av de vackraste jag har läst om att försöka hitta en väg tillbaka till livet efter en förlust." - Yukiko Duke, Vi Läser

"... en historia som skakar om och berör" - Damernas värld

"Maggie O'Farrell har skrivit en magnifik roman ... Enastående." - The New York Times

"Underbar fantasirikedom ... Jag blev fullständigt förtrollad av berättelsen som växte fram." - The Times

"Ett riktigt mästerverk. Den här boken är fylld av häpnadsväckande, välavvägda stycken. Den historiska romanen när den är som bäst." - Publishers Weekly

"O'Farrell är verkligen något i särklass ... Det här är en bok som är värd att vinna priser." - The Guardian

Maggie O'Farrell är den kritikerrosade författaren bakom bästsäljare som Ett hjärtslag från döden och Sommaren utan regn. Hamnet är hennes nionde roman - kritikerrosad och vinnare av Women's Prize for Fiction 2020.Författare:

Översättare:

Malin Bylund Westfelt

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

359

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-11-09

Förlag e-bok:

Sekwa förlag

ISBN e-bok:

9789188979230

Vad andra tycker

Recensioner av Hamnet - E-bok

Vacker och rörande berättelse. Språket var dessutom en njutning. Rekommenderas varmt.

Eva

Underbar

Gripande. Älskar hur hon skriver.

Pernilla

Shakespeare, en människa

När en stor språklig konstnär får kropp, blir mänsklig och inte endast en historisk figur tack vare Maggie O’Farrels fantastiska berättarförmåga, krymper avståndet mellan då och nu, mellan mig och familjen Shakespeare. För de var ju en vanlig familj på 1500-talet. En familj som drabbades av sorg som så många familjer då och nu. Familjen, hustrun Agnes står i berättelsens centrum. Det är hennes blick på sin make och hennes bestämda syn på hur livet ska levas som bär boken. William var hennes, en älskad make. Nu är han vår, den store pjäsförfattaren. Välskrivet, läsvärt och njutbart!

Ann-Margreth