Hardcore history: slutet är alltid nära

Hardcore history: slutet är alltid nära

Beskrivning av boken

Allt du velat veta om några av historiens största milstolpar

Hur skulle vi ha hanterat historiens största händelser om de inträffat idag? Och hur kommer eftervärlden se tillbaka på vår hantering av de avgörande händelserna som kännetecknar vår tid? Är vi just nu mitt uppe i en sådan era?

I Hardcore History: slutet är alltid nära analyserar författaren Dan Carlin historien från en fascinerande och humoristisk vinkel. Intressanta fakta och levande anekdoter flätar samman det förflutna med framtiden. Carlin skriver om historien från bronsåldern till andra världskriget och berättar med engagemang om imperiernas uppkomst och fall, farsoter, ekonomiska krascher och andra storslagna händelser. Allt detta i en värld där människan alltid tycks ha en känsla av att den stora katastrofen lurar runt hörnet.

• Kommer den tekniska utvecklingen vid någon tidpunkt ha nått sin peak?

• Är vi verkligen mer civiliserade än vad vikingarna och de första kristna var?

• Vem skulle vinna om den romerska armén och en medeltida trupp ställdes mot varandra?

• Klarar mänskligheten av att hantera vapen utan att förinta sig själv?

***

Dan Carlin är amatörhistoriker och tidigare journalist och driver den populära och prisbelönta podden Hardcore History. Dan Carlin har kallats för en av världens bästa storytellers för sina banbrytande reportage där han lyckas involvera lyssnarna på ett unikt sätt. Hans podd har fängslat och engagerat flera miljoner lyssnare sedan 2005.

Författare.Dan Carlin
Uppläsare.Björn Wahlberg

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Hardcore history: slutet är alltid nära