Havets djup- Annika Thor

Betyg 4.6
5h 7min
140 Sidor
Steffi och Nelli
bookCoverFor

Beskrivning

Det är maj 1943. Steffi är snart sexton, på väg att bli vuxen. Till hösten ska hon börja i gymnasiet – Steffi vill bli läkare, precis som sin pappa. Hela livet ligger framför henne. Om bara kriget tog slut.

Samtidigt rycker kriget allt närmare, fiskebåtar sprängs av minor och u-båten Ulven går under. Men brevkorten från mamma och pappa kommer fortfarande och Steffi skriver till dem regelbundet. Hon förstår att de har det svårt och att de förtiger mycket för henne.

Så möter hon Judith, en annan flykting från Wien. Judith berättar om de judar som inte lyckats fly, och samtalen med henne får Steffi att fundera över var hon egentligen hör hemma. Är det kanske till och med så att hon har svikit sitt folk?

Lillasyster Nelli är kvar hos sin fosterfamilj på ön, hon känner sig övergiven och försöker på alla sätt passa in i det svenska samhället.

I böckerna om Steffi och Nelli skildras systrarnas livsöden – skolgång, vänskap, förälskelse, mognad – i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt.

Havets djup är fortsättningen på En ö i havet och Näckrosdammen. Den fjärde och avslutande delen i serien heter Öppet hav.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

3

Tid ljudbok:
5h 7min
Sidor e-bok:
140
Språk:
Svenska
Utgiven:
2010-05-28
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789173484701
Förlag e-bok:
Bonnier Carlsen
ISBN e-bok:
9789143503159

© Bonnier Audio (Ljudbok)

© Bonnier Carlsen (E-bok)