Havets kyrkogård

Havets kyrkogård

Beskrivning av boken

Hösten 1940 förliser Hurtigrut-skeppet Prinsesse Ragnhild utanför Bodö i Norge. Författaren Vera Lind och nyfödde sonen Olav överlever, men hennes make, skeppsredaren Thor Falck, och hundratals andra omkommer.

Sjuttiofem år senare begår Vera självmord. Hennes författarskap fick ett abrupt slut då hon var på väg att berätta sanningen om vad som egentligen hände den där ödesdigra dagen under kriget, men istället tvingades till tystnad. Sonen Olav driver numera den mäktiga SAGA-stiftelsen, som byggts upp med hjälp av pengarna från försäljningen av faderns rederi. Efter Veras bortgång börjar Olavs dotter Sasha gräva i sin farmors historia. Vad var det egentligen som hände dagen då skeppet förliste?

Havets kyrkogård är en storslagen roman om en norsk familjedynasti och maktkampen som uppstår i dödens kölvatten. Det är en romantisk och tragisk resa längs den norska kusten i dåtid och nutid, och en berättelse där sanningen står mot familjelojaliteten, med konsekvenser så stora att de kan leda till familjens undergång.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Havets kyrkogård