Häxprovet- Maj Bylock

Betyg 4.1
3h 3min
81 Sidor
Häxserien
bookCoverFor

Beskrivning

Annelie ser röken och eldslågorna som stiger upp mot himlen. Hela stugan brinner! Hon hade lovat sin far att vakta sina syskon, men allt är försent. Annelie flyr in i den djupa skogen och bort från sina minnen.

När en man finner henne och för henne till läkekvinnan Ylva kan hon inte ens minnas sitt namn. Ylva är en fin människa och tar väl hand om Annelie. Men på grund av sina förmågor att bota sjuka så är det bara en tidsfråga innan kvinnan anklagas för att vara häxa.

Häxprovet är den första boken i den spännande Häxserien.

Maj Bylock föddes 1931 på Gotland. Hon började sin författarkarriär med att skriva läroböcker inom religion och historia, men har genom åren skrivit många böcker för barn och ungdomar. Bylock har även återberättat många världskända klassiker i serien Äventyrsklassiker.

Bylock belönades 1990 med Astrid Lindgren-priset.

Häxserien utspelar sig i Värmland under häxprocessernas tid, slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, då anklagelser för att vara häxa kunde kosta en livet. Under denna farliga tid får vi följa en mor och en son som inte bara har fått samma förmåga inom läkekonsten, utan även samma anklagelser riktade mot sig. De blir båda utpekade för att vara häxor.

Maj Bylocks häxserie består av sju böcker: Häxprovet, Häxans dotter, Häxpojken, Häxguldet, Häxkatten, Häxbrygden, och Häxdoktorn.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
3h 3min
Sidor e-bok:
81
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-04-18
Förlag ljudbok:
Lindhardt og Ringhof
ISBN ljudbok:
9788711756720
Förlag e-bok:
Lindhardt og Ringhof
ISBN e-bok:
9788711746660

© Lindhardt og Ringhof (Ljudbok)

© Lindhardt og Ringhof (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Häxprovet - Ljudbok, E-bok

Förstör historien genom usel inläsning. Hackigt och inte redigerat, när hon kommer av sig eller upprepar sig, är felaktigheter kvar, inte bortklippt.

Anna

Själva boken var bra. Lite spännande. Men uppläsningen var stakande. Blev mer uppmärksam på hennes sätt att läsa och uttala orden än själva handlingen i boken.

Elin

👌🏻

Elin

Älskar denna bokserien!

Maj Bylock skriver väldigt målande och ger liv i de berättelser hon ger. Tyvärr upplevde jag uppläsningen som mindre bra, det gick att lyssna på men hade önskat mer flyt i läsningen.

Linn