Helvetet och andra hållplatser

Helvetet och andra hållplatser

Beskrivning av boken

År 2001 avslutade Madeleine Albright, då sextiotre år gammal, sin tjänst som USA:s första kvinnliga utrikesminister. Hellre än att sakta ner startade hon en ny karriär som författare, professor, affärskvinna, talare och aktivist till stöd för demokratin och dess värderingar. Ständigt i farten alltsedan dess har hon munhuggits med presidenter och premiärministrar, varnat för fascismens potentiella återkomst, engagerat sig i kvinnosaksfrågor och outtröttligt arbetat för människor som själva saknar makten att göra sig hörda.

I denna uppsluppna berättelse om sitt liv efter Vita huset, delar den före detta utrikesministern med sig av sina personliga betraktelser samtidigt som hon säger exakt vad hon tycker och tänker om det rådande ledarskapsvakuumet, om faran med att låta lögner förbli obemötta och om de äldres skuld till de yngre.

Helvetet och andra hållplatser är på en och samma gång en avslöjande krönika över vår tid och ett fascinerande självporträtt av en kvinna vars gränslösa livslust lett henne till att spela trummor på scenen i Kennedy Center, dansa med skådespelaren Robert Redford i sitt vardagsrum och att förvandla de broscher hon bär till ett diplomatiskt märkesverktyg. Här framträder Madeleine Albright i sin mest kloka, rättframma och relevanta dager.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Helvetet och andra hållplatser