Herre på Täppan

- Micke Hansen, Christina Olséni

Betyg 4.1
8h 32min
265 Sidor
Ester Karlsson med K
bookCoverFor

Beskrivning

Arne och Barbro har blivit med kolonistuga, och Ester och hennes kakadua Roland tillbringar motvilligt sensommaren i det spartanska lilla huset. En av kolonigrannarna, Hjalmar von Ridderhusen, en distingerad herre med dyra vanor, visar sig vara Barbros första kärlek. Arne går i taket av svartsjuka, och när sedan Hjalmar påträffas död pekas Arne genast ut som huvudmisstänkt av polisen. När ytterligare en av koloniägarna går döden till mötes dras även Roland in i utredningen då kriminalkommissarie Bertilsson misstänker att Esters kakadua blivit vittne till mord. Men hur får man en kakadua, som bara kan ordet kaka, att börja prata? Och varför ljuger alla i koloniområdet och ändrar sina vittnesmål stup i kvarten?

För att fria sig själv, Barbro och inte minst Arne från polisens misstankar drar Ester igång sin egen mordutredning. Med ett påklistrat leende och med hembakta vaniljdrömmar snokar hon runt bland stugorna och får flera av koloniägarna att lätta sina hjärtan och bekänna sina synder.

Herre på Täppan är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K (2017), Ett lik i garderoben (2018) och Grannar i död och lust (2020) - härliga pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor.
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

4

Tid ljudbok:
8h 32min
Sidor e-bok:
265
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-08-23
Förlag ljudbok:
Bokfabriken
ISBN ljudbok:
9789178356065
Förlag e-bok:
Bokfabriken
ISBN e-bok:
9789178356027

© Bokfabriken (Ljudbok)

© Bokfabriken (E-bok)