Hieronymus skapar kaos

Hieronymus skapar kaos

Beskrivning av boken

Julia har fått en guldhamster som heter Hieronymus. Hon älskar det lilla livet och gör allt för att han ska trivas. Hon försvarar honom mot både sin storebror Nico och hennes klasskompisar. Men det är när hamstern börjar springa runt i sitt gnisslande hamsterhjul om nätterna som konflikterna verkligen bubblar upp till ytan. Familjen gör allt för att lösa problemet så att de ska kunna sova gott igen. Men Nico smider lömska planer för att bli av med Hieronymus en gång för alla.

I dessa tio fristående berättelser får vi stifta bekantskap med både människor och djur. Här stöter vi bland annat på ett gäng konsttjuvar, ett övergivet föl, en stökig guldhamster och ett första april-skämt som ingen glömmer i första taget. Vardagsnära historier fulla av vänskap, äventyr och finurliga lösningar.

Elsegret Ruge är en barnboksförfattare som skriver om barns vardagsliv och allt vad det innebär. Ruge är mest känd för att ha skrivit bokserien Anton, som innehåller tio olika berättelser om konsttjuveri, en bråkig hamster, aprilskämt som går över styr och mycket mer. Ruges böcker är fulla av äventyr och skratt!

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Hieronymus skapar kaos