Historien om Sverige : från istid till framtid: så blev de första 14000 åren

Betyg 4.3
25h 56min
bookCoverFor

Beskrivning av boken

I fjortontusen år har människor jagat, odlat, byggt, kämpat och älskat i det, som bara de senaste ca 800 åren har hetat Sverige. Något som liknar svenska språket har bara hörts här ca 1500 år. Vad människorna talade för språk och vad de själva kallade sig under 10 000 första åren, vet man inte i dag. Men många svenskar är besläktade med folken som bodde före oss i detta land. Det visar deras DNA. Jag tycker det är en spännande berättelse hur detta en gång så karga land vid Europas norra iskant kunde bli ett av jordens rikaste, mest demokratiska och mest utvecklade länder. Därför har jag nu i ett enda band försökt skriva historien om detta land där krig ofta varit det normala, där fred var undantaget och om detta folk som överlevt alla svårigheter, dramatiska klimatförändringar, långa perioder av svält och förödande epidemier, som ändå aldrig slutat drömma, skapa och bygga och som i dag är med om att planera och forma Europas framtid.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Tid ljudbok:

25h 56min

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-05-28

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100185640

Vad andra tycker

Recensioner av Historien om Sverige : från istid till framtid: så blev de första 14000 åren -
Ljudbok

Historia berättad på ett modernt sätt. Uppläsare är bra.

Per-Arne

Mycket bra och intressant bok som beskriver Sverige genom tiden på ett lysande och bra sätt Mycket läs/värt att lyssna på

Sören

Fantastiskt genomdrag av historien. Relevant och lagom nivå för någon som vill lära sig övergripande. Uppskattar analyserna och slutsatserna han drar vilka förankrar händelser i nutid och dåtid. Läsvärd!

Sara

Sveriges Historia … beskriven och förklarad med stor kunskap och inlevelse… man rycks bakåt i tiden med stundom gåshud, avsky eller ett leende över saker som skett i vår dåtid.

Linnea