Historiens värsta seriemördare 3

Historiens värsta seriemördare 3

Mördarjakt

Beskrivning av boken

Fyra dagar efter fyndet av nioåriga Debra Mays lik tar utredningen plötsligt fart. Kriminalteknikerna har fått fram en talföljd, som kan anas svagt som avtryck i papperet i det brev som mördarens förra offer, sjuttonåriga Shari Faye, tvingats skriva till sina föräldrar. Shari Faye skrev brevet medan hon var bortförd av mördaren. Talföljden – 205-837-1848 – visar sig vara ett telefonnummer till en ung man vid namn Joey Sheppard i Huntsville i delstaten Alabama.
FBI går igenom samtliga samtal till numret, och de allra flesta kommer från Ellis och Sharon Sheppard, som bor i Saluda County, väldigt nära den plats där de båda bortförda och mördade flickorna hittats.
Makarna Sheppard är i medelåldern och de kan snart avskrivas som misstänkta. Men Ellis och Sharon berättar för polisen att de ofta är ute på längre resor, och att de alltid låter en man som de anlitar för småjobb på huset bo i det, medan de är bortresta.
På ett anteckningsblock vid telefonen i köket brukar Ellis och Sharon skriva upp telefonnummer till olika familjemedlemmar i händelse av att mannen som passar huset skulle behöva kontakta någon av dem. Ett av numren går till sonen Joey i Huntsville, och det är avtrycket av det numret som polisen har hittat i brevet från Shari Faye.
Mannen heter Larry Gene Bell, och när polisen spelar upp en inspelning av ett av mördarens många samtal till Shari Fays familj bryter Sharon samman. Både hon och Ellis känner igen rösten som Larry Gene Bells.
Bell tas in till förhör. Han förnekar alla anklagelser, men kriminalteknikerna hittar blodstänk från flickorna på hans skor, och fibrer från flickornas kläder i Sheppards hus. Bell döms för morden, och efter elva år i dödscellen avrättas han den 4 oktober 1996 i elektriska stolen.
En del förbrytare begår små misstag, som gör att polisen kommer dem på spåret, andra klarar sig i flera decennier utan att åka fast. Under 1990-talet hann läkaren Harold Shipman döda minst 250 personer, innan han avslöjades. Hundra år tidigare vände polisen upp och ner på Londons fattigkvarter i jakten på Jack the Ripper. Han hittades aldrig.
Fingeravtryck, blodspår och dna-analyser är klassiska metoder för att avslöja mördare, men modern kriminalteknik kan mycket mer än så.
I tredje boken i trilogin ”Historiens värsta seriemördare” följer du polisens traditionella och otraditionella metoder i sökandet efter brutala mördare och får höra om sex helt nya redskap, som kan fälla brottslingar. Lyssna, om du vågar!

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Historiens värsta seriemördare 3