Historiska kärlekspar. Passion och skandaler genom 2000 år- Sara Griberg

Betyg 4.3
6h 3min
183 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Hur kom det sig att den prostituerade akrobaten Teodora blev det bysantinska rikets mäktigaste kvinna? Hade Napoleons egyptiska fälttåg lyckats bättre om fältherren inte plågats av tankarna på hustrun Joséphines otrohet?

I Historiska kärlekspar möter vi makthavare, kungligheter, kultur-personligheter och många andra som genom sina val av partner och livsföring skrivit in sig i historieböckerna. Med nyfikenhet och blick för det personliga berättar Sara Griberg om några av världshistoriens mest berömda kärlekspar.

Det är dock sällan de lyckligaste förhållandena som blivit ihågkomna och de älskandes drivkrafter är inte alltid av renodlat romantisk natur. I kavalkaden av kärlekspar ges exempel på passion över samhällsklasserna som i fallet Edward VIII och Wallis Simpson, relationer mellan personer med olika hudfärg som Mildred och Richard Loving i 1950-talets USA, kärlek mellan samkönade par som Gertrude Stein och Alice B Toklas, samt katastrofala arrangerade äktenskap som det mellan prins Charles och Lady Diana. De dramatiska berättelserna ger samtidigt en inblick i de historiska sammanhang där relationerna utspelar sig och i samtidens syn på kärlek och äktenskap, från antiken till våra dagar.

Författare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
6h 3min
Sidor e-bok:
183
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-02-01
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177898870
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177890942

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)