Hjärtat- Daniel Bergman

Betyg 4.2
13h 23min
346 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Daniel Bergman, ambulanssjuksköterska och filmare, debuterar som författare med en bultande historia om ett hjärta som ständigt gör sig påmint, både i bildlig och bokstavlig bemärkelse.

Han berättar om ett liv som tagit många överraskande vändningar: från en karriär inom filmen som biografmaskinist, passare, regissör till den som livräddare. En livräddare som ständigt behöver räddas till livet. För Daniel Bergman drabbas på kort tid av två allvarliga diagnoser, både MS och ett hjärtfel av det allvarliga slaget. Han berättar om utryckningar där han befunnit sig på bägge sidor, och det med en nerv som gör boken till en hisnande läsning.

Hjärtat är skriven till en djupt älskad dotter, som maktlös får se hur sjukdomarna griper in i deras gemensamma liv. Men den är också historien om ett ensamt konstnärsbarn på sextio- och sjuttiotalen, som vid fem års ålder drabbas hårt av filmens magi; om kärleken till att göra film och en stigande motvilja mot allt liv kring filmen: ytligheten, stressen, falskspelet. Och ett porträtt av två högst egensinniga konstnärsföräldrar, två tydliga och samtidigt undanglidande gestalter, var och en på sitt sätt.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
13h 23min
Sidor e-bok:
346
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-11-30
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Polaris
ISBN ljudbok:
9789177957607
Förlag e-bok:
Bokförlaget Polaris
ISBN e-bok:
9789177957614

© Bokförlaget Polaris (Ljudbok)

© Bokförlaget Polaris (E-bok)