Högkänslighet (HSP). Tillhör du dom högkänsliga? Var femte person är högkänslig!

Högkänslighet (HSP). Tillhör du dom högkänsliga? Var femte person är högkänslig!

Beskrivning av boken

Högkänslighet (HSP). Tillhör du dom högkänsliga? Var femte person är högkänslig!

Ljudboken har producerats i samråd med leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Får du ibland höra att "du ska inte vara så känslig" eller "du ska inte vara så lättstött" eller "du oroar dig för mycket" eller ”jag tycker att du överreagerar? Behöver du ibland vila från alla ljud, ljus, dofter, människor och intryck? Brukar du känna av hur andra mår? Kan du grubbla lång tid om grannen inte hejade senast? Blir det för mycket ibland? Känner du dig annorlunda, att du inte riktigt passar in? - Om du känner igen dig kan du ha en högkänslig personlighet (HSP). Du är inte ensam. Cirka 20 procent av världens befolkning är högkänsliga.

Högkänsliga personer känner saker mycket starkare än andra gör. Högkänsliga uppfattar mycket mer nyanser och detaljer än andra på grund av ett känsligare nervsystem - på gott och ont. En högkänslig personlighet är inte en diagnos eller störning, utan ett personlighetsdrag; ett sätt att vara på. Det är inte bra eller dåligt i sig - det betyder bara att det finns i generna och att man fungerar på ett visst sätt.

Eftersom HSP personer känner av och registrerar detaljer i så hög utsträckning - det är som att de går omkring med stora känselspröt - så kan en knuff eller ett hårt ord påverka dem starkt, för de tar åt sig mycket av sådant som andra tycker är bagateller. De bland dem som tar allt personligt, inklusive upplevd kritik, kan drabbas av en rad motstridiga känslor, inklusive sänkt självkänsla, humörsvängningar, ångest, depression och stress.

Negativt är också att de kan bli överväldigade, utmattade och utbrända genom att "absorbera" eller känna av alla känslomässiga signaler från människor runt omkring dem. Likaså kan högljudda, trånga eller upptagna utrymmen bli för mycket för högkänsliga människor.

På den positiva sidan finns att de är kreativa och fantasifulla, de är vanligtvis mycket medvetna om vad som händer runt omkring dem, de har stora insikter i hur andra känner och har även en djup källa av empati. De är medkännande, omtänksamma, intuitiva, begåvade och djupsinniga med ett rikt inre liv.

På grund av deras behov av att dekomprimera, kan högkänsliga personer behöva spendera tid ensamma - de behöver mer tid och energi än andra att smälta alla intryck - och kan därför förväxlas med introverta.

Denna guidade självhypnos, som tillkommit för högkänsliga personer, använder ditt kraftfulla undermedvetna för förändring av de negativa sidorna och förbättring av de positiva.

Programmet hjälper dig att omarbeta hur du tänker och känner för all den sensoriska överbelastning som du får. Processen hjälper dig också att arbeta igenom dina känslor och lära dig att hantera dem på ett sätt som är hälsosamt och hanterbart för dig. För många HSP personer handlar det om att sätta saker i perspektiv och övervinna problemet med att ta allt till hjärtat.

Verktygen för detta finns i det undermedvetna som är ett område som bara hypnos kan komma åt. Det undermedvetna påverkar hur du automatiskt tänker, agerar, reagerar och känner. Metoderna som används ger ditt undermedvetna en utgångsväg för det som inte längre tjänar dig, och viktigast av allt: ersätter det med det som tjänar dig.

Förändringarna kan handla om att sluta upp med att ställa krav på sig själv, sluta att vara så social och att vara med överallt. Du behöver inte gå med på samhällshetsen och normerna för hur du "ska" vara, inte pressa sig till något du inte kan eller inte mår bra av. Du får känna efter vad som känns bra och vad som inte känns bra och lyssna på det, lära dig att stänga av, säga nej eller gå undan när händelser och andras känslor blir för påfrestande. Du kan behöva undvika personer som inte har förståelse för hur du fungerar.

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Högkänslighet (HSP). Tillhör du dom högkänsliga? Var femte person är högkänslig!