Hola Humlan Hansson

- Kristina Sigunsdotter

Betyg 4.7
1h 6min
46 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Humlan Hansson är tolv år och har snart överlevt första terminen i 6:an. De livsfarliga hästtjejerna är som tur är upptagna med att glo på gympavikarien Scott. Helt obegripligt för han har orange hud och onormalt vita tänder och älskar sin egen spegelbild. Jullovet närmar sig med stormsteg och det här året händer något spektakulärt - hela familjen och bästisen Nour ska åka till Spanien. Humlan förbereder sig genom att googla viktiga fakta om Spanien, som till exempel att det är lagligt att gå omkring naken. Det blir en spännande tågresa genom Europa, men när de kommer fram inträffar katastrofen gympavikarien Scott är också i Spanien, och han vill hänga onaturligt mycket med Humlans mamma

Humlan Hansson har tagit läsarna med storm. Hon låg etta på Dagens Nyheters topplista med Humlan Hanssons hemligheter och kammade hem Augustpriset för årets bästa barnbok. Nu är hon tillbaka, lika egensinnig och rolig som i första boken.

Sagt om "Humlan Hanssons hemligheter":

Tankarna flyger till Barbro Lindgrens böcker om Lilla Sparvel men Humlan Hanssons hemligheter leviterar från en tryggare, varmare grund. Som vore Humlan en mer emo-version av Pippi Långstrump. En kapabel vardagshjälte för 2020-talet är hon i varje fall.
Dagens Nyheter

Jag skrattar och baxnar genom läsningen. Kristina Sigunsdotters text i kombination med Ester Erikssons lika våghalsiga och perfekt opålitliga illustrationer griper tag från första sidan och sen är det bara att hänga med på den här svindlande, hårda, fräscha resan.
Expressen

Ett text- och bildsamarbete som bjuder på vrålskratt och hjärtenyp.
Augustprisjuryn

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

1h 6min

Sidor e-bok:

46

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-10-18

Förlag ljudbok:

Natur & Kultur

ISBN ljudbok:

9789127173057

Förlag e-bok:

Natur & Kultur

ISBN e-bok:

9789127173040

Vad andra tycker

Recensioner av Hola Humlan Hansson - E-bok, Ljudbok

Röster naaaaaaaaaaahhhhhhh

Hedda/David

Bra

Sam John

OMG I LOVE IT!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

Alide

Bara så bra!🤩

Fredrika