Homo Deus

Kort historik över morgondagen

Betyg 4.4
19h 51min
462 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Briljanta spekulationer om framtiden ... En storartad bok.
SvD

Utmanande och tankeväckande
Bill Gates

Under det senaste århundradet har människan lyckats göra det omöjliga. Svält, krig och sjukdomar har förvandlats från obegripliga naturkrafter till problem som faktiskt går att hantera. Idag är det fler som dör av för mycket mat än för lite, det är fler som dör av hög ålder än av smittsjukdomar och självmord är en vanligare dödsorsak än krig och terrordåd tillsammans.
Frågan är bara vad som ska ersätta krigen och svälten som mänsklighetens huvudfokus. Vilka framtidsprojekt, drömmar och mardrömmar kommer att prägla vår värld under återstoden av 2000-talet?

Yuval Noah Harari har hyllats av läsare och kritiker världen över för sitt avväpnande och samtidigt djupt belästa sätt att skildra mänsklighetens historia. I Homo Deus fortsätter han den utforskning av våra grundläggande villkor som påbörjades i föregångaren Sapiens - men nu riktar han sökarljuset mot mänsklighetens framtid.

Homo Deus går på djupet i ämnen som dödens avskaffande, introduktionen av artificiellt liv och varför vi människor strävar efter att förvandlas till gudar. Det är en fascinerande bok som dyker rakt in i mänsklighetens stora och omöjliga ödesfråga: Vart är vi på väg?
Yuval Noah Harari (född 1976) har doktorerat i historia vid University of Oxford och undervisar vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Hans bok Sapiens blev en enorm internationell succé och har sålts till över 30 länder.

Homo Deus kommer att chocka dig. Den kommer att underhålla dig. Framför allt kommer den att få dig att tänka på ett sätt som du aldrig gjort förut.
Daniel Kahneman, författare till Tänka, snabbt och långsamt

Underhållande och tankegymnastisk läsning ... när författaren ägnar sig sin speciella blandning av evolution, teknikhistoria och idéhistoria kan han briljera med snabb klarhet och pedagogisk kraft ... Man tar en paus i läsningen, ler, och känner den vilda kraften i människohjärnan svisha förbi alldeles intill. Och sådana läsupplevelser är ju minst halva grejen med denna typ av bok ... imponerande och lärdomspackade bok.
Per Andersson, SVT Kulturnyhetern

Att i tider av fake news och facebook truths få lyssna till någon som sansat, sakligt och intelligent desillusionerar snarare än illusionerar finner många vara en lisa ... Läsningen är lika oavbrutet fascinerande ... Harari är inte enbart en intressant tänkare, han är också en god författare och pedagog som vet att välja bland bilder och exempel ... Hararis böcker inger känslan av att få lyssna på något förbjudet, långt bortom populism och åsiktsdrev. Både trots och genom att de skapar en sådan existentiell svindel hos läsaren är de synnerligen svåra att lägga ifrån sig.
Kristian Fredén, Borås Tidning

Vad kommer vi människor att pyssla med i framtiden när vi utrotat svält, sjukdomar och en sisådär några miljarder oskyldiga djur? När robotarna knyckt jobben? När själen bara är en algoritm bland andra? Historikern Yuval Noah Harari, som låg bakom mästerverket Sapiens, snärjer oss på nytt med Homo Deus: en kort historik över morgondagen som argumenterar för att människan rentav kommer att uppgradera sig själv till Gud. Kuslig och helt omistlig läsning.
Jenny Lindh, M-magasin

Läsning som gör en på gott humör. Med Harari är morgondagen definitivt en annan dag.
Kenneth Gysing, Femina

När jag läser Harari tänker jag ibland att det är som att sitta på ett moln långt ovan jord och se på vad som händer nere på jordklotet genom en kikare ... oavbrutet spännande och fascinerande. Man behöver inte hålla med om allt, men man utmanas hela tiden under läsningen.
Inger Alestig, Dagen

Uppläsare:

Översättare:

Joachim Retzlaff

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

19h 51min

Sidor e-bok:

462

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-06-10

Förlag ljudbok:

Natur & Kultur

ISBN ljudbok:

9789127154346

Förlag e-bok:

Natur & Kultur

ISBN e-bok:

9789127150805

Vad andra tycker

Recensioner av Homo Deus

Nu har jag lyssnat på Yuvals andra böcker! Den här boken tar upp mycket som redan sagts innan. Men han kommer med lite nya idéer om hur mänskligheten kommer att utvecklas i framtiden och hur teknologin kommer att förändra oss som art. Helt klart läsvärd!

Prinsen

Efter den här boken är man en helt annan person⭐⭐⭐⭐⭐

Mohamad

Underbar!

Philip

Älskar den här författarens böcker. De har ett sällan skådat djup och genomtänkta hypoteser. Berättarrösten är också en av mina favoriter.

Sandra