Hon kallades Daisy : att finna en farmor

Betyg 4.1
5h 1min
261 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Prinsessan Christina fick aldrig lära känna sin farmor. Kronprinsessan Margareta, Gustaf VI Adolfs första hustru dog bara 38 år gammal för exakt 100 år sedan, höggravid med sitt sjätte barn. Hon lämnade inte bara familjen i förlamande sorg – hon sörjdes av ett helt folk. Hur kom det sig? Och varför blev det så tyst efter henne?

Prinsessan Christina har sökt i de privata familjearkiven efter svar. Hon har gått igenom brev, fotoalbum och dokument och rest till sin kusin drottning Margrethe i Danmark för att få veta mer. I "Hon kallades Daisy" ger hon liv och färg åt en öppen och mångsidigt begåvad brittisk prinsessa som blev blixtförälskad i en svensk prins i Kairo, kallades solstrålen på Stockholms slott och tonar fram som den första moderna kungligheten i Sverige.

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

5h 1min

Sidor e-bok:

261

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-04-20

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178275991

Förlag e-bok:

Bonnier Fakta

ISBN e-bok:

9789178872534

Vad andra tycker

Recensioner av Hon kallades Daisy : att finna en farmor -
Ljudbok, E-bok

Fin bok

Linda

Intressant. Har varit väldigt tyst om hennes liv.

Christina

Ganska lång och onyancerad hyllningsdikt till en anförvant. Att få ut så otroligt mycket "engelskt" ur berättelsen om Margareta "Daisy" är mer än förvånande, då minst 75% av den släkten är tyskar. En så nära släkting som. Daisy's mor var tyska! Var kommer denna intensiva betoningen på det egelska ifrån? Skäms de för sin släkt? Prinsessan Christinas mor och farmor var också tyska.

Ann

Mycket trevlig o minnesvärd information om denna vackra kvinna och varmt beskriven av den trevliga prinsessan fru Magnusson👸

Britt-Marie