Hungerflickan- Hillevi Wahl

Betyg 4.1
10h 12min
295 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

I Hungerflickan fortsätter Hillevi Wahl den självbiografiska berättelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen Kärleksbarnet som kom för några år sedan. Irmeli har blivit tonåring, åker iväg på ett utbytesår i USA och drabbas av allt allvarligare ätstörningar. När hon kommer hem djupnar problemen. Men hungerflickan övervinner till sist uppväxtens svårigheter.

"Varför blev inte du missbrukare? Den frågan får jag ofta när jag är ute och föreläser om barn till alkoholister. Efter min förra roman, Kärleksbarnet, som till stor del var en självbiografisk berättelse om min uppväxt som alkisbarn, har jag fått tillfälle att möta tusentals andra vuxna missbrukarbarn. Många kämpar själva mot ett missbruk. De är precis som jag. Vi har överlevt samma krig.
Och jag blir alltid lika förvånad över den där frågan.

Men det är klart att jag blev!
Spriten har jag klarat mig undan. Drogerna också. Men inte maten. Maten blev min tröst. Min snuttefilt. Mitt lugnande medel. Mitt sällskap när ensamhetens svarta hål värkte som värst.
Men jag har inte talat särskilt högt om det. Inte förrän nu. För det är en sak att tala om sina föräldrars missbruk och skam. Den här skammen är min egen.
Så varsågoda. Här är min skam. Och min längtan efter en pappa. Min underbara ansvarslösa knaspappa.
Nu fortsätter jag berättelsen om Irmeli. Och nej, hon är inte jag. Inte helt och fullt. Men väldigt nära."
Hillevi Wahl

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

10h 12min

Sidor e-bok:

295

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-07-21

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113109541

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113031170

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Hungerflickan - E-bok, Ljudbok

Mycket bra bok. Uppläsning mycket bra. Livets hårda skola kan vändas till något bra trotts mycket sorg och elände. Rekommenderar båda böckerna.

Cyrene