Huset nedanför klipporna

Huset nedanför klipporna

Beskrivning av boken

Kocken Anna har fått sitt hjärta krossat av sin pojkvän sedan tjugo år tillbaka. För att komma på fötter igen köper hon en liten stenstuga i en by vid den skotska kusten, en kuststräcka som när som helst hotar att störta ner i havet och dra husen med sig. Innan Anna flyttade in ägdes stugan av Bren, en självständig och ogift fiskarkvinna som bott i stugan sedan 1930-talet.

Anna rotar sig snabbt i byn och det dröjer inte länge innan hon tycker att det är kul att laga mat igen, något som den berömda tv-kocken Geoff, tillika hennes ex, lyckades ta ur henne med nedvärderande kommentarer och hårda ord. Snart drar Anna igång en liten lunchservering för sex gäster på sin uteplats och redan efter den första lunchen är succén given. Ryktet sprider sig och hon hyllas med femstjärniga recensioner på nätet och i tidningarna, något som får Geoff att komma på oväntat besök.

En dag slår en storm till och alla i byn måste evakueras innan jordskreden sveper med sig deras hus ut i havet. Ska Anna stanna i byn efter stormen och öppna det gamla värdshuset igen? Eller ska hon tacka ja till Geoffs erbjudande om att åter jobba för honom?

SHARON GOSLING har tidigare arbetat som journalist och skriver fortfarande om filmer och tv-serier i sci-fi- och fantasygenren. Hon har skrivit flera romaner i samma genre men byter spår med Huset nedanför klipporna. Sharon bor med sin man i en avlägsen by i nordvästra England.

"Till bokens styrkor hör skildringen av den lilla byn, havet och människornas utsatthet. Romantik, kärlekens väsen och dramatik blandas på ett för denna genre bra och medryckande sätt." Inger Ulfstedt-Fjellsson, BTJ

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Huset nedanför klipporna