I denna stilla natt
      
Dela boken    

Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet.
När kriminalkommissarie Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen börjar utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett för stort ansvar för hemmet, en alkoholiserad mamma, en frånvarande pappa och en påtaglig avsaknad av vänner. Men någon har Fanny träffat i hemlighet.
Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet vars intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas. En av journalisterna är TV-reportern Johan Berg, tillbaka på ön för att bevaka händelserna. Där återser han Emma Winarve som han försökt glömma.
Gotlänningarna pyntar till jul, men i ljusens skuggor vandrar en mördare.

Mari Jungstedt debuterade 2003 med kriminalromanen Den du inte ser som blev en stor framgång bland kritiker och läsare. Den har också sålts till flera länder, bland annat till Tyskland där den presenteras som årets kriminalroman.

"... skapar sug efter en tredje del."
Gotlands Tidningar

"Det är en fullödig nutidsroman Mari Jungstedt har skrivit."
Eskilstuna-Kuriren

"Mari Jungstedt är en skicklig konstruktör av själva kriminalhistorien, och hon förmedlar mycket kunskap om och känsla för människor som är lite udda ... Hon är språkligt säker och fri från schabloner och frossande i vidriga detaljer. Hon är helt enkelt en bra författare med intressanta historier att berätta."
Upsala Nya Tidning

Visa mer