I lejonets gap

I lejonets gap

Beskrivning av boken

Fredagen den 4 april 1997, ett knappt halvår efter regeringsskiftet i Norge: Det har varit turbulenta tider för Birgitte Volter alltsedan hon övertog statsministerposten. Men nu är hon död. Hon har skjutits i huvudet. På sitt kontor, uppe på sextonde våningen i regeringsbyggnaden. Och frågan är: Vem är det egentligen som har blivit skjuten: är det statsministern, eller är det Birgitte, privatpersonen? Kungadömet är skakat. Ett uppbåd av kriminalare och norska säkerhetspoliser arbetar med fallet, däribland överintendent Håkon Sand och kriminalkommissarierna Billy T och Hanne Wilhelmsen. I statsministermordets kölvatten rullas en gedigen politisk skandal upp, en skandal som på ett tragiskt sätt berör också den mördade och hennes familj. I lejonets gap är en historia om skuld och hemligheter, om lögn, intriger och politik. Om vilka som har makten, och hur långt de är beredda att gå i sin maktutövning...

I lejonets gap är den fjärde kriminalromanen om Hanne Wilhelmsen.

Anne Holt är en av Skandinaviens mest kända och säljande kriminalförfattare. Sedan debuten med Blind gudinna har hon sålt över 2 miljoner böcker bara i Sverige. Hon har mottagit en lång rad priser både i hemlandet Norge och utomlands.

Anne Holts medförfattare, Berit Reiss-Andersen, är privatpraktiserande advokat i Oslo. Hon var statssekreterare då Anne Holt var justitieminister 1996.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av I lejonets gap