I munkens skugga- Helena Thorfinn

Betyg 4.1
17h 11min
477 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Året är 2016 och det har nyligen varit val i Myanmar/Burma. Den ikoniska Aung San Suu Kyi har blivit statsöverhuvud och omvärldens förväntningar är höga på att landet ska ta klivet in i nutiden efter 50 år av grym militärdiktatur.

Till Yangon (tidigare Rangoon) anländer svenska Katja som har fått sparken från jobbet som kommunikationschef och därför behöver vila upp sig. Hon tänker hälsa på sin systerson Simon, som är trainee på Unicef, och vill med honom som guide lära känna landet, kanske också åka på retreat och lära sig att meditera för att på så sätt komma i balans.

Simon vill å sin sida att hans moster ska få träffa kvinnan i hans liv, amerikanska Trish som är en av förgrundsfigurerna i den techboom som uppstått i Myanmar när mobilnäten rullas ut för första gången i landets historia.

Men burmesiska politiska krafter har tagit kontakt med en av Trishs anställda och vill använda hans kunnande om sociala medier till att styra utvecklingen i landet via Facebook. Genom en skickligt iscensatt men ondskefull hatkampanj blir folkgruppen rohingyer måltavla för förföljelse i en konflikt som alltmer hotar att slita sönder Myanmar.

Liksom i hennes debut Innan floden tar oss och uppföljaren Den som går på tigerstigar skriver Helena Thorfinn om världar hon känner väl och berättar på flödande prosa i sin nya roman om ett land som är okänt för de flesta av oss.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
17h 11min
Sidor e-bok:
477
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-01-10
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113092812
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113092829

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)