I oxögat

Betyg 4
13h 14min
362 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Året är 1741 och förändringens vindar blåser över Dåvedshult i Ekeberga socken i och med beslutet att uppföra ett glasbruk, som ska komma att bära namnet Kosta. I den småländska bygden lever drängen Eskil, med särskilt handlag för timrande, och pigan Sissel, som drömmer om en annan tillvaro. Deras vägar korsas en midsommarnatt och livet ställs på ända, men kanske kan glasbruket innebära början på något nytt, något bättre?

I oxögat är en berättelse om att vara född fattig, om att sträva efter ett självständigt och bättre liv, om en dramatisk förlossning, om konflikten mellan kyrka och folktro, mellan manligt och kvinnligt, mellan bondebefolkning och obesuttna och om hur en glasmanufaktur bryter upp gamla strukturer. Det är framförallt en historia om två individer, om deras kärlek och bekymmer, hopp och förtvivlan, och kamp för att få behålla sitt hem.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

13h 14min

Sidor e-bok:

362

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-05-14

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Polaris

ISBN ljudbok:

9789177951711

Förlag e-bok:

Bokförlaget Polaris

ISBN e-bok:

9789177951537

© Bokförlaget Polaris (Ljudbok)

© Bokförlaget Polaris (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av I oxögat -
E-bok, Ljudbok

Intressant och levande skildring av livet i Småland på 1700-talet, om den lilla människans kamp för tillvaron, i lycka, glädje, sorg. Kärleksfullt! Så fin inläsning!!

Marianne

Otrolig bra skildring från forna dagar. Underbar uppläsning, en totalupplevelse av 1700-tal. ⭐️⭐️⭐️🌟⭐️

Elisabeth

🌟🌟🌟🌟🌟

Lina

Tänkvärd!

Mona