I skuggan av San Siro- Martin Bengtsson

Betyg 3.8
3h 45min
118 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Martin Bengtsson var bara ett stenkast från alla småkillars barndomsdröm, att få springa in på planen som hyllad fotbollsstjärna. Förutom att han hade plats i startelvan i pojklandslaget var han ungdomsproffs i storklubben Inter i Milano, en av Italiens allra främsta fotbollsklubbar.

Men där, i skuggan av den legendariska fotbollsarenan San Siro, gick någonting snett och Martin började ifrågasätta hela sin tillvaro som fotbollsspelare, i stort sett hela sitt liv. Till slut såg han ingen väg ut, utan försökte ta livet av sig.

I skuggan av San Siro är Martin Bengtssons berättelse om sina erfarenheter från pojkdrömmarna till sammanbrottet, och ger en unik skildring av fotbollsvärlden inifrån: den extrema träningen som börjar i pojkåren, de centralstyrda elitsatsningarna med sina slitna värderingar och inte minst de stränga villkoren för spelare på gränsen till genombrott.

Martin Bengtsson är född i Örebro, där han också är uppvuxen. Han spelade i IK Sturehov, Örebro SK, pojklandslaget -86:orna och Inter i Milano. Sedan han slutade med fotbollen har han bland annat skrivit, spelat musik, sysslat med tv och hållit föredrag om sin bok.
Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
3h 45min
Sidor e-bok:
118
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-10-28
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113100418
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113106625

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)