IB - som i inhämtning Birger- Lena Ebervall, Per E Samuelson

bookCoverFor

Kommande bok

Ljudbok: 2022-09-21

E-bok: 2022-09-21

Beskrivning

”IB – som i inhämtning Birger är spännande och intressant… Mycket läsvärt.”

Helhetsbetyg 4, BTJ

IB-AFFÄREN I NYTT LJUS

Det var tidigt sjuttiotal. En politisk tid. Unga entusiastiska journalister ägnade sig åt att gräva i statens hemligheter och avslöjade en spionorganisation som inte ens riksdagen kände till. Det ledde till en våldsam konfrontation. Staten slog tillbaka med polisrazzior och fängelsestraff. Skandalen var ett faktum.

Många minns skriverierna runt IB-affären. Men vad var det egentligen som hände? Hade maktens män skäl att slå till så oerhört hårt? Var rikets säkerhet verkligen i fara?

Eller handlade det om rent förtryck av det fria ordet?

Som så ofta är fallet överträffar sanningen dikten. IB-affären slutade så illa därför att maktfullkomliga män på allra högsta politiska nivå i Sverige till varje pris ville skydda sig själva. De hade sysslat med olaglig topphemlig åsiktsregistrering av oskyldiga medborgare i decennier. De hade i största hemlighet skickat information om svenska medborgares politiska engagemang vidare till Israels ökända underrättelsetjänst Mossad. Och för att dölja vad de hade gjort offrade de utan att tveka både visselblåsare och journalister.

Författarna och advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson har blottlagt ännu en svensk rättsskandal. Komplicerade juridiska turer berättas i spännande och underhållande form. Runt IB-affären och dess huvudpersoner vävs en sannsaga som är så halsbrytande att ingen hade kunnat hitta på den. Var IB-affären i själva verket ett av de värsta rättsövergreppen i modern svensk historia? Döm själva.
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-09-21
Förlag ljudbok:
Piratförlaget
ISBN ljudbok:
9789164235213
Förlag e-bok:
Piratförlaget
ISBN e-bok:
9789164244345

© Piratförlaget (Ljudbok)

© Piratförlaget (E-bok)